Kwekerij Culinair breidt uit!

2022-09-05 0 Comments

Göran, Maja en Marcel van Kwekerij Culinair
Team Kwekerij Culinair

Kwekerij Culinair goes international. Göran start in Zweden een nieuwe boomkwekerij en Maja en Marcel zetten Kwekerij Culinair in Soest voort. Onder het motto ‘gezond van boom naar bord’ blijven we ons natuurlijk inzetten voor agroforestry, voedselbossen, jouw tuin en natuurlijk voor een gezonde aarde.

Bomen, gezonde bodem, regeneratieve landbouw, duurzame voedselketens; het zijn de thema’s waarin Göran Christiansson en Marcel van Dorst elkaar enkele jaren geleden al vonden. Met vele initiatieven op het gebied van boomaanplant, lokale voedselprojecten, educatie en voorlichting, zijn ze inmiddels bekende gezichten in Soest en in de wereld van landbouwtransitie en (noten)bomenteelt. Of, zoals Göran ooit zei: Wil je echt naar duurzame voedselketens in balans met wat de aarde aankan, dan kom je bij meerjarige voedselbronnen terecht – voedselbomen dus! Kwekerij Culinair was geboren.

Studente Warmonderhof Maja Nijessen kwam met Göran en de kwekerij in aanraking tijdens haar stage op Biologische balansboerderij Het Derde Erf. Ze was meteen verkocht: dit is duurzaam voedsel 3.0 en zo brengen we mens en natuur weer in balans! Ze hielp mee en Göran leerde haar de fijne kneepjes van het enten, planten en verzorgen van bomen.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en Göran’s droom om ooit op eigen grond een boomkwekerij te beginnen, diende zich ineens aan. In Zweden, zijn geboorteland. Göran is inmiddels hoog en droog geland op zijn eigen boerderij in Zuid-Zweden. En daar blijkt nog een heleboel tamme kastanje pionierswerk te verrichten!

Maja en Marcel zetten het Soester filiaal voort, dus je bent nog steeds van harte welkom voor al je boom- en plantvragen. De komende tijd staan we je met z’n drieën met raad en daad bij – vanuit Soest en vanuit Laholm, Zweden!

Vragen? Neem contact op via Maja: 06 19904228